Loading...
Menu

xBand: Ένα wearable που σώζει ζωές

 

Το IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει

xBand

 Ένα wearable που σώζει ζωές

Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση" του ΣΕΝ/JA Greece

Παρασκευή 27 Απριλίου,  9:00 - 15:00

Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη


 

Και αυτή τη χρονιά το IB Diploma Program συμμετέχει στο πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) «Εικονική Επιχείρηση» με το καινοτόμο προϊόν xBand, το οποίο θα παρουσιάσει την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση στο Mediterranean Cosmos.

Το xBand είναι ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες των χιονοδρομικών κέντρων και αθλητές χειμερινών σπορ.

Πρόκειται για  μία συσκευή που φορά ο χρήστης στο χέρι του και το οποίο  παρακολουθεί ζωτικά σημεία του χρήστη (θερμοκρασία και καρδιακό ρυθμό), συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του και σε περίπτωση κινδύνου, δίνει ειδοποίηση σε ένα κεντρικό υπολογιστή  για να σταλούν πρώτες βοήθειες.

Η εταιρία συστήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 με την επωνυμία «xBand Ι.Κ.Ε.» και σε αυτή συμμετέχουν 25 μαθητές και μαθήτριες που χωρίστηκαν σε τμήματα (παραγωγής, χρηματοοικονομικό, μάρκετινγκ κλπ) αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες. Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της ομάδας  έπαιξε η συμμετοχή της, κατόπιν επιλογής, στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας MIT Launch X., που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 500 σχολείων από όλο τον κόσμο. Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν και  οι συμβουλές που έλαβαν τα παιδιά από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki.

http://xband.gr/

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην xBand είναι:

 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κιούρτης

Τμήμα Παραγωγής: Οικονόμου Κωνσταντίνος, Μάστορας Ιωάννης, Καραβασίλης Ζαχαρίας, Σταμούλης Ιωάννης, Γιοβανούδας Δημήτρης, Γκατζώνης Κωνσταντίνος, Μιτιντζής- Γαριπίδης Νικόλαος

Τμήμα Μάρκετινγκ: Μανοπούλου Αλεξάνδρα, Σοφία Γκρος, Βαλιούλη Αλίκη, Μακρή Ξανθή, Χρήστος Κουμποτής, Γεωργιάδης Λεωνίδας, Ραφαήλ Γκιόλντας, Κούλαλης Μιχάλης, Καραβιώτης Απόστολος

Τμήμα Χρηματοοικονομικών: Νταλίπης Νικόλαος, Ορφανίδης Γεώργιος Χριστόδουλος, Βασιλειάδης Αθανάσιος, Ζερβογιάννης Νικόλαος, Ευθυμιάδης Δημήτριος, Δέσποινα Φατλέ

Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού: Ζαχαρή Στυλιανή, Τζώτζα Αμαλία

 
 
Πρόγραμμα Εμπορικών Εκθέσεων
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead